Zomerbehandelingen

Genieten met Airco

Buiten heet ? Bij Allure heb je daar geen last van. Met de airco aan is de temperatuur heel aangenaam in de praktijk. Dat is genieten zonder zweten. 

De airco is tevens voorzien van een filter tegen pollen, huismijt, geurtjes etc. Erg prettig als je hooikoorts hebt.
Kortom een gezond en aangenaam binnenklimaat!

Tegen de zomer willen we graag nog 'even' wat aan onszelf doen. Denk aan Microdermabrasie om je huid een boost te geven en je zonnebruin langer en egaler te laten zitten. Of even je gezicht, oksels, benen of de mannenrug ontharen. Laat je inspireren. En weet dat de meeste behandelingen die Allure te bieden heeft ook in de zomer mogelijk zijn! 

Reiniging"Quick Fix", ca 45 minuten*
* Epileren (overtollige haren verwijderen)
* Microdermabrasie
* Onzuiverheden verwijderen
* Serum aanbrengen passend bij jouw huid
* Passende dag- of nachtcreme
* Korte massage
Na 1 x al mooiere huid!
Voor maar € 32,50

Hifu 3D Hightech: in 1 behandeling een strakkere en gladdere huid! Hifu kan ook in de zomer gedaan worden, omdat je niet uit de zon hoeft te blijven daarna.  Ideaal!
Voor aanpak van:
- Verslapte kaaklijn
- Lijntjes rond de ogen/ Hangende ogen
- Verslapte wangen
- Verslapte hals
- Verslapte wangen
- rimpelig decolleté
Kijk hier voor meer informatie:

´.

FAQ over je huid in de zon

 • Hoe lang kan ik in de zon zonder te smeren?
  Het ligt aan je huidtype en de sterkte van de zon, ofwel hoe hoog de zon aan
  de hemel staat, hoe lang je onbeschermd in de zon
  kunt. Hoe zuidelijker je komt hoe hoger de zon staat. Als je helemaal niet ingesmeerd bent ligt voor iedereen deze tijd tussen de 5 en 30 minuten.

 • Is in de zon verblijven gezond ?
  De zon stimuleert de aanmaak van vitamine D. Dit heb je nodig voor je weerstand en sterke botten (voorkomt botontkalking) en tanden. Hiervoor heb je aan 15 minuten zon per dag voldoende mits je korte broek en blote armen hebt. Al wat je meer in de zon doorbrengt kan schade aan je huid toebrengen (huidkanker, verbranden, uitdroging van je huid, vroegtijdige rimpervorming)

 • Maakt het uit wanneer ik in de zon ben?
  Tussen 12.00 en 15.00 kun je het beste de zon vermijden. Grootste kans op verbranden
 • Wordt je ook bruin in de schaduw?
  Jazeker! Zelfs onder een zonnescherm of in de schaduw van een palmboom bereikt nog 50% van de UV stralen je huid. Voldoende om mooi bruin te worden. Daarom ook nu insmeren

 • Hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar?
  Op huidverzorgingsproducten staat een logo van een dekseltje met daarin een cijfer en een M, bijvoorbeeld 12M. Dat betekent dat het product na opening nog tenminste 12 maanden houdbaar is. Echter door verwarming van het product in de zon gaat de filterwerking achteruit. Mijn advies is om de zonnebrandcrème die je over hebt na je vakantie te gebruiken als bodycreme. 

 • Kun je ook verbranden bij het zwemmen?
  Jazeker! Rond 80% van de UV stralen dringt door in het water tot een diepte van ca 30 cm

 • Hoe vaak moet ik me insmeren?
  Door zwemmen, transpireren gaat de SPF sneller van je huid.  Bovendien is UV filter na 2 uur uitgewerkt. Als je iedere twee uur opnieuw smeert ben je zeker goed beschermd. Na het zwemmen ook opnieuw insmeren.

           Hoe hoger de SPF hoe beter beschermd?
          Houd maar aan dat SPF30 voldoende is. Al wat hoger is, is vooral een                                          marketingpraatje van de fabrikanten. Het geeft nauwelijks tot geen extra                                      bescherming. Het suggereert meer veiligheid. Terwijl de hoogste factor toch                                nog 7% zon doorlaat (een sunblocker bestaat niet!)

 • Hoe kunt je het beste rimpelvorming door de zon voorkomen?
  De zon is heerlijk, maar jammer genoeg ook nummer 1 oorzaak van de huidveroudering. Zonnestralen veroorzaken ontzettend veel zogenaamde vrije radicalen die de cellen van de huid kapot maken en daardoor vroegtijdig rimpelvorming kunnen veroorzaken. En vergeet huidkanker niet! Sommige anti-aging zonnebrand producten beschermen hiertegen met werkstoffen die de cellen hydrateren

 • Waarom werkt een zonnebrand product pas na ongeveer een half uur?
  De chemische UV filters die in de zonnebrandcrème zitten dringen in de huid en hebben ongeveer 30 minuten nodig om zo optimaal mogelijk hun werk te kunnen doen.  Ik geef de voorkeur aan natuurlijke filters blijven. Deze werken al meteen na het opbrengen. 

 • Hoe wordt ik mooi gelijkmatig bruin en blijft het langer zitten?
  Scrub je huid 3 dagen voor je met vakantie gaat. Hiermee verwijder je je dode huidcellen waardoor de bruining op je 'nieuwe' huid komt en daardoor langer en mooier blijft zitten.

 • Zijn after sun producten noodzakelijk?
  Zij zijn op zijn minst zinvol te noemen. Aftersun bevat vochtigheidscomponenten en kalmerende werkstoffen en kunnen door plantaardige enzymen zelfs beschadigingen van de huid door de zon herstellen.
 • Medicijnen en de zon - kan die combinatie gevaarlijk zijn?
  Jazeker, want sommige medicijnen maken de huid lichtgevoeliger, bijvoorbeeld middelen waarin Johanneskruid zit. Ook sommige antibiotica en middelen tegen reumatische aandoeningen kunnen er toe leiden dat men veel vlugger verbrand. Lees hiervoor altijd de bijsluiter! De anticonceptie pil kan in de zon pigmentvlekken veroorzaken. 

 • Kan achter glas de zon toch schade kan aanbrengen?
  De UV-B straling wordt door glas gefilterd maar de UV-A straling (huidveroudering) niet. Bedenk dat 50% van deze straling komt door het glas heen gaat. 
 • Kan het kwaad om te zonnen met parfum of eau de toilette?

 • Bepaalde ingrediënten in parfum kan pigmentvlekken veroorzaken. Spray het dan op je kleding of op je haren. Als je toch op je huid wilt gebruiken neem dan een geur zonder bergamotolie

 • Nog wat algemene tips:
 • Draag een zonnebril bij mooi weer. Zo voorkom je fronsrimpels die je krijgt van je ogen dichtknijpen tegen de zon.
 • Gebruik ook in de zomer vaker een hydraterend masker of serum om je huid extra te voeden.
 • Door te transpireren verliest het lichaam veel minerale stoffen. Om deze aan te vullen kun je het beste water drinken of kruidenthee 1,5- 2 ltr per dag
Geniet vooral van de zon, maar met beleid. Zomerse groet, Wanda Kuijpers, huidspecialist.